Not known Factual Statements About çoğul gebelik doğum izni memur
Not known Factual Statements About çoğul gebelik doğum izni memur
Blog Article
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek konularında uzman doktor kadromuz ve ekibimizle yanınızdayız
Doğan vakalar mevcuttur fakat ektopik gebeliğin sonlandırılmaması anne hayatını büyük tehlikeye atar.
Çoğu durumda, yumurtanın fallop tüpündeki hareketini yavaşlatan veya engelleyen koşullar dış gebeliğe neden olur. Bunun nedeni aşağıdakiler olabilir:
Eğer ay içinde two kez adet görüyorsanız ya da anormal vajinal kanama yaşıyorsanız belirtilerinizi değerlendirmek için sağlık profesyoneliyle görüşmeli ve gerekli testleri yaptırmalısınız. Hormonal dengesizlikler veya belirli sağlık sorunları gibi diğer etkenler de menstrüasyon süreçlerinde değişime neden olabilir.
Dış gebelik yaşayanlar karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı gibi dış gebelik belirtileri yaşayabilirler. Bu belirtileri yaşayan kadınların durumun farkında olmaları herhangi birini yaşarlarsa hemen tıbbi lawnım almaları önemlidir.
Ancak artık günümüzde bu işlem kapalı teknikler ile yapılabilmekte. Dış gebeliğin alınmasından sonra rahim içinde olan sağlıklı gebelik normal gelişimine devam etmekte ve sıklıkla sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir.
Dış gebelik sonrası hamilelik mümkün müdür? Eğer medikal tedavi uygulandıysa en az three ay beklemek gerekmektedir ancak daha kısa bir sürede hamile kalındığında bu mutlaka bebekte bir problem olacağı anlamına gelmez.
Bireyin gösterdiği belirtiler ve semptomlar, kanın biriktiği yer ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlı olarak dış gebelik erkekten mi kaynaklanır değişir. Karnın tek tarafında şiddetli, bıçak saplanması gibi ağrı, kilo kaybı, baş dönmesi ve bayılma gibi belirtiler de ektopik gebelikle ilişkilendirilebilir.
Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.
Dış gebelik durumlarında embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişmesi mümkün olmadığından kalp atışı olmayacaktır.
Peki, bu kadar sıklıkla karşılaşılan dış gebelik nedir, neden olur, nasıl anlaşılır? İşte dış gebelik belirtileri ve tedavisi…
Heterotopik gebelik aynı anda hem dış gebeliğin olması hem de rahimde sağlıklı bir gebeliğin olmasıdır.
Pek çok dış gebelik, ilaca dahi gerek kalmadan kendiliğinden yok olup vüSlash tarafından absorbe edilebilmektedir. Ancak bu durumun da riskleri olduğundan takibe alınacak hastanın çOkay iyi seçilmesi ve olası risklerin anlatılması gerekir.
Dış gebelikte ameliyat, genellikle kanama ya da adet dışı kanama yapan kitleleri çıkarmak için yapılır. Kadın doğum uzmanının kararına göre doğal yollarla da ameliyat yapılabilir.